Fordommens Carnivalesque 1.0

FORDOMMENS CARNIVALESQUE

- under KulturNatten i Århus fredag den 15. oktober, Bispetorvet mellem kl. 19.30 til 24.00.

Byens borgere såvel som udefrakommende lokkes til en uforholdsmæssig grotesk aften i fordomsfuldhedens tegn. I et gådefuldt og forførisk hjørne på Bispetorvet lukkes sluserne op for dit værste diskriminationsmareridt. Der vil være gratis kaffe og grov undertrykkelse til alle.

ADVARSEL:

Blandingen af modvilje, nysgerrighed og nervøsitet kan ikke undgå at sprede sig i kroppen, så snart du træder indenfor i den hæmningsløse hule, hvor der venter dig et forvrængende og uskånsomt scenarium. Her er hverdagens sociale mådehold opløst af en rådvild sindstilstand foranlediget af en række både skæmtsomme og mareridtsagtige teatersekvenser. Fordommens Carnivalesque er en unheimlich limbo mellem det genkendelige og det fremmedartede – som en kaotisk manifestation af KulturNattens obskøne undersider.

KONCEPT:

Bag denne opsætning står et alternativt oplysningsbaseret tiltag. Projektet hedder NoNAR – Nordic Network Against Racism – og har til formål at kaste nyt lys over en række aktuelle integrationsmæssige samfundskomplekser via organisatorisk netværksdannelse samt kulturorienteret formidlingspraksis.

Den frivilligbaserede projektgruppe, som består af Marie Lilholt, Pauline Diaz, Kristian Schwarz og Troels Primdahl, lægger vægt på at arbejde ud fra en dialogpræget og undersøgende tankegang. Frem for at fremstå moraliserende vil NoNARs aktiviteter i stedet satse på at være refleksionsfremmende og debatskabende. Herigennem mener vi, at der foreligger et reelt forandringspotentiale for en positiv bevidsthedsændring. Med dette event har vi således til hensigt at måtte opvække en dybere interesse for mulighedsbetingelserne for kulturel diversitet og social inklusion.

Fordommens Carnivalesque iværksættes af NoNAR i samarbejde med bl.a. Indvandrerrådgivningen, Institut for Menneskerettigheder, SOS mod Racisme og skuespillere fra Move’n Act.

Kom og se krænkelserne direkte i øjnene – hvis du tør!

Racism Racism | CVR: 32872387 | Vesterbrogade 14, 8000 Aarhus C - Denmark | Tlf.: +45 5032 0510 | postmaster@nonar-nordic.net